Padel racket kopen. Welk racket past bij mij?

Padel racket kopen. Welk racket past bij mij? Het is zover. Het padelvirus heeft zich meester van jou gemaakt en het is tijd om een nieuw padel racket te kopen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan; een padel racket kopen is zo eenvoudig nog niet. Dit heeft vooral te maken met het enorme aanbod en de vele soorten padel rackets die op de markt zijn. Bovendien heeft een beginnende padel speler een ander soort racket nodig dan de meer ervaren strijders.

Welk padel racket kopen?

Welk padel racket het meest geschikt is voor jouw spel hangt vooral af van het niveau waarop je acteert. We zullen kort aangeven wat voor soort padel racket het meest geschikt is per niveau, oplopend van beginner tot gevorderd/ pro.

Padel beginner

De beginnende padeller speelt idealiter met een licht padel racket waarmee je makkelijk ballen retourneert. Daarnaast is een racket blad met ronde vorm de beste keuze voor beginners. Deze vorm heeft namelijk een lage balans in combinatie met een royale sweet spot. Deze kenmerken zorgen er voor dat je de bal niet perfect hoeft te raken voor een goede slag. Het lichtere gewicht zorgt er op zijn beurt voor dat je sneller het racket in een goede positie manoeuvreert om te slaan. Met de zwaardere rackets wordt dit al een stukje lastiger. Bijkomend voordeel voor de padel beginner: padel rackets in deze klasse zijn vaak een stuk voordeliger! Tussen de 50,- en 100,- koop je al een degelijk racket waar je flink mee kunt werken aan je spel.

Padel speler van gemiddeld niveau

Padel is een toegankelijke sport waarin je – zeker in het begin – grote sprongen maakt in niveau. Binnen het eerste jaar zul je waarschijnlijk al toe zijn aan een padel racket voor spelers van gemiddeld niveau. Je kan in dit geval al rustig gaan denken aan een padel racket kopen met een andere vorm racket blad. Bijvoorbeeld een diamantvormig padel racket. Deze rackets hebben een hoge balans en zijn zeer geschikt voor aanvallende netmonsters die graag het initiatief nemen tijdens een rally. Deze rackets zijn ook zwaarder dan padel rackets voor beginners. Ook zijn deze rackets vaak net wat beter aangekleed met extra lagen materiaal waarmee je makkelijker spin aan een bal geeft en een protectorstrip aan de buitenkant. Handig voor als je een keer te weinig afstand bewaart tot het hek-of glaswerk en flink contact maakt. Vanwege het stukje extra kwaliteit vallen deze rackets in een iets hoger prijssegment. Bekijk voor een indruk bijvoorbeeld eens de Bullpadel Hack 03 Comfort 2022.

Gevorderde padel spelers/ pro’s

Padellers die deze fantastische sport al jaren geleden hebben ontdekt, mogen zich over het algemeen wel gevorderd noemen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook spelers met veel aanleg die een kortere aanlooptijd hebben om zich gevorderd te noemen. Een padel racket kopen voor gevorderden is weer net een ander verhaal, waarbij het vooral om een stukje extra kwaliteit en comfort gaat. Gevorderde padellers spelen in veel gevallen meerdere keren per week, waarbij een stukje comfort in de slagen ook belangrijk wordt. Gelukkig zijn de wat duurdere rackets allemaal uitgerust met technieken om trillingen tijdens slagen zoveel mogelijk te reduceren. Zo wordt het risico op vervelende armblessures verkleind. Deze blessures komen namelijk veel voor bij deze sport. Daarnaast bieden de top padel rackets vaak opties om het racket verder te personaliseren, met bijvoorbeeld ‘custom weight’ opties. Hiermee kun je zelf de balans aanpassen naar wens. Bekijk bijvoorbeeld eens de Bullpadel Hack 03 control, een veelzijdig racket voor gevorderde padellers.
    23-05-2022 13:37