Padel in de regen? Gebruik een oud racket

Padel in de regen? Gebruik een oud racket Zijn er bij jouw padel club uitsluitend buitenbanen geplaatst? Dan heb je ongetwijfeld wel eens een flinke regenbui getrotseerd tijdens een match. Waarom zou je je ook laten afstoppen door een paar regendruppels? Doorgewinterde strijders gaan vaak stug door in de regen, zelfs als de bal nauwelijks zich heeft volgezogen met water en nauwelijks nog terugkomt van de achter-en zijwanden. Bovendien wordt het een stuk lastiger inschatten hoe je een bal via de gladde glazen wanden moet spelen. Ach, zo’n verfrissend buitje is typisch Nederlands en goed voor de weerstand. Maar is het wel verstandig door te spelen in de regen?

Vocht trekt in de schuimlaag

Jouw padel racket er in ieder geval minder blij mee. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tennis rackets, bestaat de kern van een padel racket uit schuim- en rubberlagen. Vocht trekt in deze lagen, waardoor je hele racket krom kan trekken en de algehele performance sterk zal verminderen. Toch zonde, zeker wanneer je net een nieuw racket hebt aangeschaft. Daarnaast valt regenschade niet onder fabrieksgarantie; je hoeft dus niet te rekenen op compensatie als je racket op deze manier kapot gaat.

Gebruik een oud padel racket in de regen

Onze tip: houd een oud (goedkoop) padel racket achter de hand in je padel tas. Zodra de eerste druppels vallen, wissel je van racket en speel je gewoon verder. Het oude racket kan opgeofferd worden en zo blijft je nieuwe racket in topconditie. Is je nieuwe racket toch (te) nat geworden? Prop dan kleine stukje wc-papier in de gaten van het racket blad. Op deze manier zal het vocht er langzaam uit trekken. Dit kan wel even duren. Laat het wc-papier enkele uren zitten en vervang het zo nodig daarna nog een keer.

Een zeiknatte padel court is trouwens niet voor iedereen een geweldig idee om op te spelen. Niet geheel verrassend is de kans op uitglijders en blessures een stuk groter. Laat jij je niet afstoppen door een regenbui? Doe het dan rustig aan! Zo'n uitglijder is meestal best lollig, maar kan ook vervelende gevolgen hebben.
    01-01-2022 11:35