Padelballen vervangen of gebruikte ballen oppompen?

Padelballen vervangen of gebruikte ballen oppompen? Elke keer nieuwe padel ballen aanschaffen als de oude versleten zijn? Kan, maar is niet altijd nodig en bovendien een dure grap. Padel ballen vervangen is eigenlijk alleen nodig als ze écht op zijn. Maar hoe weet je nu of het zover is? En hoe kun je de levensduur van padel ballen verlengen?

Padel ballen versleten? Zo test je of een padel bal nog goed is

Eerst check je dus of de bal er aan de buitenkant nog een beetje fatsoenlijk uitziet. Als padel ballen harig of juist kaal en dof zijn geworden, is het tijd voor prullenbak. Vaak zijn er dan al de nodige uurtjes mee gespeeld, misschien zelfs iets te veel. Toch zul je ook merken dat ballen er soms aan de buitenkant nog prima uitzien, maar minder goed stuiteren. En het is juist die royale stuit die je zoekt, anders vallen de ballen direct dood tegen de glazen wanden, einde rally. Gelukkig hebben slimme koppen hier iets op bedacht: de ballsaver.

Padelballen oppompen met een ballsaver

Heb je geen zin om elke week nieuwe padel ballen te kopen? Begrijpelijk, een nieuw blik met 3 of 4 ballen kost al gauw tussen de 6 en 14 euro. Toch wel fijn als je de levensduur van de padel ballen kunt verlengen. Gelukkig kan dat met een ballsaver. Zo’n ballenredder is een soort koker die de ballen weer op de juiste druk brengt. Zo gun je de ballen een tweede leven, kun je de knip nog even op zak houden én je bewijst het milieu een dienst door minder afval te maken. Win-win dus! Bekijk hier de Bullpadel Pascal Box. Een vernuftige drukregelaar die middels een zeer nauwkeurige manometer padel ballen weer op druk brengt. De Pascal Box is de enige drukregelaar die een druk van 48 PSI garandeert.

Hoe lang gaat een padel bal mee?

Hoe lang een padel bal goed genoeg blijft om mee te spelen, hangt af van verschillende factoren. Allereerst zit er een stukje kwaliteitsverschil in de merken en uitvoeringen van de ballen die worden aangeboden. Ook het niveau en intensiteit van een padel match is van invloed. Zo zal een bal sneller slijten bij harde slagen en lange rally’s.

Ten slotte is het weer ook een belangrijke factor; regen en een nat padel court is niet bevorderlijk voor de levensduur van de padel ballen. Zeker belangrijk om rekening mee te houden als je voornamelijk op buitenbanen speelt. Vergeet ook niet dat een padellen in de regen ook geen geweldig idee is. Voor je racket niet, maar ook niet voor de kans dat je een blessure oploopt.
    13-09-2022 12:15